În perioada 2-6 August, la inițiativa P.C. pr. Marius Popescu, am desfășurat Școala de Vară “Prietenie și bucurie în Hristos!”.
Activitățile au avut loc la Biserica Sfântul Ioan din Bacău și au avut ca scop descoperirea valorilor morale și ortodoxe tinerilor participanți. În fiecare zi, copiii au învățat să se roage și să mulțumească lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune din viața lor, apoi au participat la atelierele specifice școlii. Sesiunile de formare au avut un rol esențial în cunoașterea și dezvoltare abilităților tinerilor. Astfel, copiii au participat la ateliere de lucru manual, atelier anti-bullying (menit să prezinte tinerilor problema violenței în școală), atelier de gătit, curs de prim ajutor (susținut de doamna dr. Gabriela Chiriac și de voluntara noastră Teodora Goroneanu) și o demonstrație de judo susținută de domnul profesor Dorin Cruceanu și elevii săi de la Palatul Copiilor. Ne-am bucurat și de vizita reprezentanților Poliției Române, activitate ce a adus în fața participanților pericolele de zi cu zi cu care aceștia se confruntă, cât și rezolvarea legală a acestora. Programul a fost încununat de prezența copiilor la Sfânta Liturghie, moment în care aceștia au cântat Maicii Domnului imnul “Cuvine-se cu adevărat “. Pe lângă toate acestea, voluntarii noștri au realizat dansuri și activități sportive zilnice, bucurând sufletele tuturor.
La finalul săptămânii, am cules câteva impresii din partea participanților pe care dorim să vi le expunem și dumneavoastră:
“Mi-a plăcut sucul și activitățile interesante pe care le-am făcut. Aș vrea să vin și la anul și îmi doresc să mă revăd cu toți voluntarii.” (Andrei, 7 ani)
“A fost o experiență frumoasă și de neuitat pe care aș dori să o repet și anul viitor. Mi-au plăcut toate activitățile și am învățat că violența nu este niciodată o soluție.” (Ioana, 11 ani)
De asemenea, ne-am bucurat și de prezența unor voluntari noi care ne-au promis că din toamnă se vor alătura familiei ASCOR: “A fost o primă experiență frumoasă, am rămas surprinsă de responsabilitatea pe care un voluntar o are. Am învățat alături de ei ce înseamnă prietenia și comuniunea în Hristos. Cea mai mare provocare a fost atunci când a trebuit să îi facem pe copii să înțeleagă pericolele din jur și cum pot să le prevină. Modalitatea organizării atelierelor a fost un lucru nou pe care l-am învățat și am plecat cu gândul de a mă perfecționa în acest domeniu” (Teea, 14 ani)